05 октомври 2011

Среща в дома за възрастни хора „Св. Йоан Златоуст”

            „Старост-мъдрост-уважение-достойнство-активност” под това мото премина беседата на доц. д-р Марияна Арнаудова с възрастните хора от дома „Св. Йоан Златоуст”  край Варна, на която присъстваха кандидатите за общински съветници на ГЕРБ „Приморски” Павел Христов, Николай Стоянов, Тодор Балабанов, Мартин Байчев, Петя Проданова, Пламен Боев и общинският ръководител Лилия Христова.   „Влагането на качество на живот в годините, в които остаряваме предполага съчетаване на редовната физическа активност с пълноненно хране и почивка, упражняване на ума и тялото” – сподели с обитателите на дома доц. Арнаудова, изразявайки общото впечатление на гостите от неговата отлична уреденост с чудесните възможности за живеене и медицински грижи.
Управителят Иван Гюмюшев изтъкна големия проблем с превеждането на парите за дома от страна на държавата. „По държавно делегирана дейност за живеещите в момента 39 души на възраст от 66 до 91 години се полагат 230 хил. лв годишно – каза той. От 2009 –та година  откакто съществува домът   „Св. Йоан Златоуст”  само 3 месеца сме ги получавали навреме, а 4 месеца съм го издържал със сам, което означава 80 хиляди лв. собствени средства. Разчитаме на бъдещите съветници от ПП ГЕББ Общината като вторичен разпоредител да изпълнява ангажиментите си!” Г-н Гюмюшев благодари на областния координатор на партията Павел Димитров за възможността да бъде разкрита секция за хората от дома в предстоящите избори, отчитайки със съжаление пропуска при преброяването и подчерта специалното внимание и отношение на председателя на общинската комисия за социални дейности в лицето на Павел Христов към проблемите на старите хора. Младият кандидат-съветник за втори мандат Павел Христов увери присъстващите, че се работи в посока на увеличаване на бюджета за социална дейност и респективно увеличаване на пакета от нови услуги за тях. И още –  автобусите по линия №51 да се движат по-често и да стигат по-близо до техния дом, както и повече дарения  поискаха старите хора от „Св. Йоан Златоуст”. Но всички те без изключение изразиха удовлетворението си от грижите на 16 членния екип от специалисти и предлаганите им условията за живот.
Обзаведени стаи за двама със собствен санитарен възел, зали за тихи игри и библиотека, рехабилитационен център, собствена линейна при спешните случаи, цветна градина с басейн и беседки, параклис и най-важното отношение. Тук в дома за стари хора „Св. Йоан Златоуст” то е безспорна добродетел!
В края на срещата възрастните хора получиха много подаръци и икона на „Св. Богородица” от кандидатите за общинските съветници на ПП ГЕРБ „Приморски”.


Павел Христов ГЕРБ



Търсене в блога