29 януари 2019

Павел Христов: В резултат от обединените усилия на местната и държавната власт Варна поема управлението на минералните си води

Павел Христов ГЕРБ
В резултат от доброто взаимодействие между местната и държавната власт вече е в сила новият регламент, който позволява община Варна да стопанисва участъци от находища с минерална вода на своята територия. Това коментира народният представител от ГЕРБ Павел Христов, който внесе законовите изменения. Темата беше дискутирана на провелата се среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ във варненския район „Аспарухово”.
По думите на депутата с вота си на предстоящата сесия общинските съветници отключват възможността общината да подаде заявление до Министерството на околната среда и водите за управление и ползване на безценния за града ни ресурс. „Основание за това дадоха законовите промени, инициирани с усилията на кмета Иван Портних и одобрени с консенсус. Когато се извървят и съответните процедурни стъпки, пред Варна и други общини се открива поле за много икономически дейности. Създават се условия за развитие на балнеология и СПА туризъм – важен аспект от ангажимента на кметския екип и на политическата ни група да утвърждаваме морската столица като четирисезонна дестинация”, отбеляза Христов. Той допълни, че минералните води са ресурс, който може да намери ефективно приложение и за отопление на обществени сгради в града.
В отговор на поставените въпроси относно винетната система, народният представител потвърди, че Министерският съвет и кметовете са постигнали балансирано решение, в резултат на което селата на територията на общината ще бъдат свободна от винетни стикери зона.
„Изграждането на магистрала „Хемус” е необратим процес. Финансирането му е обезпечено напълно, а темповете, с които върви строителството, ни дават увереност, че то ще приключи по-рано от първоначално предвижданото”, отбеляза варненският депутат, визирайки информацията за предсрочното изпълнение на участъка между Ябланица и Боаза. Павел Христов припомни, че Европейската комисия даде за пример изграждането на инфраструктура у нас. „Не липсват проблеми и грешки, но те се отстраняват. Ясен положителен знак е и решимостта на Министерството на регионалното развитие и благоустройството да се преразгледат стандартите при проектирането на пътната инфраструктура, така че да бъдат съобразени с най-високите съвременни изисквания за качество”, отбеляза народният представител.
Той обсъди с присъстващите и подготовката за предстоящите през годината избори. „Голяма част от приетите в организацията нови членове са млади хора с желание да останат и да се развиват в България. Това ни мотивира да продължаваме да показваме, че с обединени усилия, с последователна работа и със зареждаща младежка енергия можем да допринесем за градивните процеси в района и в града ни”, сподели новият ръководител на ГЕРБ-Аспарухово Мартин Андонов.
На срещата присъстваха още кметът на района Калина Белмезова и общинските съветници Милена Димова, Надя Георгиева, Димитър Колев и Иво Иванов.

Търсене в блога