24 май 2015

Емил Радев и Павел Христов бяха гости на празника на Първа езикова гимназия във Варна

Павел Христов ГЕРБ
Като възпитаници на Първа езикова гимназия във Варна евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев и народният представител от ПП ГЕРБ Павел Христов бяха сред специалните гости на тържеството, с което училището чества своя половинвековен юбилей. С концерт в Летния театър в морската столица бяха отбелязани и 135 години от създаването на Първа мъжка гимназия, чийто приемник е Първа езикова гимназия. В навечерието на 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, директорът Веселин Василев посрещна гостите и приветства всички възпитаници на училището.
„Признателен съм за знанията и отличната подготовка, които получих в Първа езикова гимназия, за хубавите спомени и ценните приятелства, които пазя и до днес”, коментира евродепутатът Емил Радев – възпитаник на гимназията, Випуск 1990. „Убеден съм, че Първа езикова гимназия ще ни радва с успехите си и занапред. Именно те утвърждават престижа на училището и му отреждат достойно място в българското образование, в просперираща Европа”, категоричен бе Радев.
„През годините гимназията се утвърди като езиков център на високо ниво и блестяща школа за формиране на знаещи и можещи личности. Това е силен старт в живота на всеки млад човек и решаваща крачка по пътя на неговата бъдеща професионална реализация”, изтъкна народният представител Павел Христов -  възпитаник на Първа езикова гимназия, Випуск 2002. „Гордея се, че училището, което съм завършил и  с което ме свързват толкова прекрасни спомени, съхранява добрите традиции на варненското образование и продължава да утвърждава своя авторитет”, добави депутатът.
За своя двоен празник гимназията получи поздравления от министър-председателя Бойко Борисов, както и от министъра на младежта и спорта Красен Кралев, който също е неин възпитаник. Директорът на училището Веселин Василев беше удостоен с плакет на община Варна от кмета на града Иван Портних, който е и областен координатор на ПП ГЕРБ-Варна.

Търсене в блога