04 февруари 2014

Павел Христов, ГЕРБ-Варна: Обещанията на управляващите за увеличаване на доходите се оказаха надут балон, който гръмна

Павел Христов ГЕРБ
„Обещанията на управляващите за увеличаване на доходите и пенсиите се оказаха надут балон, който гръмна”, каза народният представител от ПП ГЕРБ Павел Христов на среща с жители на община Белослав. Христов, който е и административен секретар на ПП ГЕРБ-Варна, заяви че близо половин милиард са приходите, които управляващите не могат да съберат към момента, а това на практика означава, че бюджетът няма да бъде изпълнен и всички разходи, свързани с общините и социалните плащания няма да бъдат реализирани. Той коментира и възможностите за допълнително финансиране на общините от републиканския бюджет чрез фонда за развитие на регионите и поисканата конкретно за община Белослав сума от 300 000 лв. за доковия ремонт на ферибота.
     Всички добре мотивирани предложения на депутатите от ГЕРБ за допълнително финансиране на общините от Варненска област получиха категоричен отказ при обсъждане на бюджет 2014. Това означава, че средствата от въпросния фонд ще бъдат изразходвани по непрозрачни процедури през фирми, близки до управляващите, и по-малките общините няма да се класират в това състезание за важни свои общински проекти, подчерта Павел Христов. Той обясни, че през 2014 г. няма да работи и другият основен инструмент за финансиране – европейските оперативни програми. „Идвайки на власт управляващите сериозно ги опорочиха, като промениха показателите на различните общини и с това лишиха голяма част от тях от възможността за кандидатстване. Това означава, че през настоящата година няма да бъдат финансирани проекти с европейски средства”, категоричен бе народният представител от ПП ГЕРБ-Варна. Според него оптимистичната прогноза за разплащане на средствата от новия програмен период се очертава в средата на 2015-а, а на фона на съществуващата криза това са изгубени инвестиции за малките общини в усилията им бъдат открити повече работни места.
     Ремонтът на ферибота трябва да бъде включен в списъка с обекти за финансиране, информира Павел Христов по повод поставения въпрос от зам.-кмета на общината Веселин Цонев. „В противен случай Министерството на транспорта поставя под риск живота и здравето на гражданите, ползващи услугата”, заяви народният представител.
     Жителите на Белослав поставиха редица въпроси, свързани с очакването за предсрочни парламентарни избори и предстоящия евровот през май. Предвижда се ЕНП да проведе единна кампания в цяла Европа за евроизборите и ГЕРБ ще бъде част от нея, съобщи Христов. В рамките на разговора по темата хората от Белослав споделиха прекрасните си впечатления от настоящия евродепутат Андрей Ковачев, който се е доказал като сериозен европейски политик, ангажиран с каузите на Варненска област.

Търсене в блога