25 септември 2013

Правителството няма доверие дори и на част от собствените си депутати

Павел Христов ГЕРБ
Днешният вот на недоверие с днешното развитие на събитията е успешен защото стана ясно, че това правителство няма доверие дори и на част от собствените си депутати. Това заяви народният представител от ПП ГЕРБ Павел Христов. Той посочи още, че вече е кристално ясно, че правителството на Пламен Орешарски се крепи не само на гласовете на ДПС и БСП. "Златният глас за това правителство се държи от "Атака". Без тази партия няма да има правителство и няма да има мнозинство в Парламента. Днешните действия на ГЕРБ са напълно законен механизъм, независимо от коментарите, това е една практика, която и те самите многократно налагаха в предишния Парламент", посочи Павел Христов.
Той допълни, че днес е било изненадващо отсъствието в пленарна зала на 17 депутата от БСП и ДПС, цялата парламентарна група на "Атака", както и на самия Сергей Станишев.
"Според нас това е напълно недопустима защото кабинетът се избира с 121 гласа и гласовете, които са го избрали би трябвало да присъстват и на вот на недоверие, да участват в дебатите и да гласуват", каза още Павел Христов.

Търсене в блога