03 март 2018

ГЕРБ-Варна почете паметта на загиналите за Освобождението на България

ГЕРБ-Варна почете паметта на загиналите за Освобождението на България. В знак на признателност народните представители Павел Христов, Таня Петрова, Нели Петрова, Владимир Вълев и д-р Руслан Тошев поднесоха венци и цветя пред паметника на Граф Игнатиев и пред паметниците на загиналите в Освободителната война украински и руски войни.
Тържествата по повод 140 години от Освобождението на България започнаха с Божествена Света литургия, която бе отслужена в Катедралния храм „Св. Успение Богородично”. Въпреки дъждовното утро много граждани се събраха на площад „Св. Св. Кирил и Методий”, където бе издигнат националния флаг на България.  На церемонията присъстваха областният управител Стоян Пасев, кметът на морската столица и областен координатор на ПП ГЕРБ-Варна Иван Портних, народни представители и общински съветници от ГЕРБ. Сред официалните лица бяха и представители на ВМС, на редица институции, дипломати. Те се включиха в празничното шествие до паметника на Граф Игнатиев и мемориалния паметник на украинските войни, където бяха положени венци и цветя. Шествието завърши с поклонение и военен ритуал пред паметника на руските войни в Морската градина. 
Варна отбелязва националния празник с богата програма, която включва общоградско честване, концерти, изложби и ветроходна регата.

Търсене в блога