12 февруари 2010

Съветник от ГЕРБ алармира за затруднен достъп до училища във Варна

Общинският съветник от ПП ГЕРБ Павел Христов алармира, че достъпът до някои училища във Варна е изключително затруднен заради заледените тротоари и участъци около школата. В тази връзка местният парламентарист се срещна със зам.-кмета на Варна Коста Базитов. „Уведомих г-н Базитов, че подстъпите около част от училищата са трудно достъпни и че родителите и децата са изключително затруднени в придвижването, заради заледените тротоари.”, обясни Христов. Той уточни, че е визирал най-вече училищата „А.С. Пушкин” и „Св.Св. Кирил и Методий”, които се намират в центъра на града.
„От разговора ми с г-н Базитов стана ясно, че директорите не могат да организират персонала да почисти поне около входовете и тротоарите до съответното учебно заведение.”, каза Христов. „Зам. - кметът обаче се ангажира сигналът ми да бъда проверен”, добави той.
Павел Христов сподели, че целта на срещата е била да се помогне на гражданите, които са го потърсили за съдействие заради проблема, а не просто да се търсят поводи за критики.

Търсене в блога