12 февруари 2010

Общинските съветници Николай Пашов, Павел Кюрчев и Павел Христов се срещнаха с членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ ”Приморски”


Общинските съветници от ПП ГЕРБ – Варна, Николай Пашов, Павел Христов и Павел Кюрчев дискутираха проектобюджета на общината за 2010 г. с граждани. Това стана по време на среща с членове и симпатизанти на партията, инициирана от районната организация на ПП ГЕРБ в „Приморски”.

Хората се интересуваха основно как ще се изпълни приходната част на новия бюджет предвид кризата. Според тях планираният бюджет е неизпълним в приходната си част и има опасност да отново да се актуализира. На въпрос как ще гласуват, и тримата съветници бяха категорични, че ще отговорят след като в широк кръг разгледат перо по перо всяко предложение и преценят кое е най-полезно за гражданите на Варна. „Важно е да се знае, че що се отнася до средствата за социални дейности и здравеопазване, ГЕРБ ще стои твърдо зад интереса на гражданите”, заяви в тази връзка Павел Христов, който е член на комисиите по транспорт и младежки дейности. Той влезе в местния парламент непосредствено след изминалите избори за народни представители.
Николай Пашов, който е член на финансовата комисия към ОбС и на тази по архитектура, коментира, че бюджетът за 2010 година не се различава особено от предходния. Той обаче отбеляза, че са завишени средствата за социални дейности и здравеопазване.
Павел Кюрчев споделили по отношение на дейността на комисията по транспорт, на която е член, че за съжаление тя не се занимава с модернизирането на транспорта. Според него важните теми се оставят на заден план.
Повдигнат бе и въпросът за автобусните карти за пенсионери. В тази връзка Павел Христов коментира, че в бъдеще е по-добре да се отчитат реалните разходи за картите, чрез съвременна електронна техника. Той уточни, че сега се използва статистическия метод на изчисление, а това не най-рационалното решение.
Гражданите поставиха и много други наболели въпроси, като този за снегопочистването и ремонта на улиците на Варна, по които са се отворили много дупки. „Всички питания и становища на нашите членове и симпатизанти ще бъдат предадени на ръководството на ГЕРБ – Варна. По този начин ние искаме да помогнем при вземането на политическо решение, отчитайки мнението на хората, които са гласували за нас. ПП ГЕРБ е демократична партия, която се вслушва в гласа на своите избиратели”, заяви на финала на срещата Лилия Христова, общински ръководител на ПП ГЕРБ – „Приморски”.

Търсене в блога