05 април 2013

Общинари сменят досегашните депутати в листата на ГЕРБ

Само един от досегашните варненски депутати влиза на избираемо място в листата на ГЕРБ за 3 МИР. Емил Радев е поставен на 4-та позиция от националното ръководство на партията. Даниела Петрова, която беше председател на медийната комисия в парламента, също е в листата, но едва на 15-о място.
Сред кандидатите за 42-ро Народно събрание липсват Павел Димитров, д-р Красимир Петров, Димитър Атанасов, както и останалите депутати от предишния парламент, пише Дарик.
Общинските съветници в листата са повече от досегашните депутати. Освен областния лидер и председател на финансовата комисия в ОбС Варна Иван Портних, който е втори след регионалния министър в кабинета на Борисов Лиляна Павлова, на 6-а позиция е председателят на местния парламент Николай Апостолов, веднага след него са Павел Христов и д-р Лидия Маринова, също общински съветници.
Зам.-областният управител адмирал Пламен Манушев е на сигурната, трета позиция. Нели Петрова, майката на прегазената на пешеходна пътека Лора, се нарежда на 9-о място.
Непознатото име е Красимира Анастасова, която е педагог и директор на училище в Долни Чифлик.
Окончателната подредба до девето място на имената на ГЕРБ е:
1. Лиляна Павлова
2. Иван Портних
3. Пламен Манушев
4. Емил Радев
5. Красимира Анастасова
6. Николай Апостолов
7. Павел Христов
8. Лидия Маринова
9. Нели Петрова
Листата до девето място е потвърдена от Павел Христов, който заяви, че тази подредба е направена от националното ръководство на партията, а някои от познатите досега депутати лично са се отказали да влезят в предстоящата надпревара за парламентарните избори.
30 са имената в листата на ГЕРБ за Варна. Пълният списък ще бъде разпространен в следващите дни. 
 
Из varna.dir.bg 

Търсене в блога