21 април 2013

Започва акция за боядисване на пешеходните пътеки

„Ще започнем акция във Варна за боядисване на пешеходните пътеки с перлена светлоотразителна боя. С цел повишаване безопасността на движението, предвиждаме да въведем и специална маркировка по главните пътища и магистралите в страната, която шуми, ако автомобилът я пресече, но такава може да се поставя само на новите трасета". Това каза Лиляна Павлова, водач на кандидат-депутатската листа на ГЕРБ за Варна, на среща с мотористи от местния мотоклуб „Музикантите". Заедно с нея бяха и кандидатите за народни представители от ГЕРБ - Варна Пламен Манушев, Николай Апостолов, Калин Калевски, Благой Иванов и Николай Няголов.
Лиляна Павлова призова мотористите да спазват ограниченията на скоростта в града, за да бъдат избегнати инциденти. Тя уточни обаче, че важна задача пред управата на всеки град е добрата организация на трафика - повече кръгови движения, а не светофари на всяко кръстовище.
Мотористите предложиха в България да бъде изградена мотописта, подобна на тази в Серес, Гърция, която ще осигури възможност да практикуват спокойно любимия спорт. Трасе с три километрова обиколка би било напълно достатъчно. „Така, дори и да стане инцидент, последствията за моториста няма да са фатални", заявиха от мотоклуба.
Рокерите настояха да бъде премахната червената маркировка по варненските улици. Те обясниха, че най-опасни за тях са хлътналите или изпъкнали шахти, както и кръпките по асфалта. В тази връзка Лиляна Павлова коментира, че кърпенето на дупки е най-неефективният начин за поддръжка на пътищата. „Проблемните участъци трябва да се преасфалтират цялостно", категорична бе тя.
Разговори с друга група от мотоклуба проведе и Павел Христов, кандидат за народен представител от ГЕРБ-Варна и председател на комисията по младежки дейности и спорт в общинския съвет.

Търсене в блога