10 февруари 2014

Варненският депутат от ПП ГЕРБ Павел Христов се срещна жители на Суворово

Разпределението на средствата по програмата „Растеж и устойчиво развитие на регионите” се оказа във фокуса на разговорите между народния представител от ПП ГЕРБ Павел Христов и жители на Суворово. Срещата бе организирана от ръководителя на общинската партийна структура Зарина Бъчварова.

Пред Павел Христов хората от Суворово споделиха, че са в пълно неведение за проектите, с които кметската администрация е търсила държавно финансиране и са изненадани от планираната инвестиция. „Пътят, за който е отредено от републиканския бюджет да бъдат осигурени 774 500 лв., е в промишлена зона край лозята. Това трасе е дълго малко повече от километър и обслужва предимно фирма, близка до ДПС”, възмущават се жителите на Суворово. Те изразиха мнението, че така управляващите наливат пари в своите политически интереси, а инвестиции за изграждането на канализация например биха били много по-полезни на общината.

В отговор на въпросите относно новия Изборен кодекс Павел Христов заяви, че с предложените текстове управляващите целят служебна победа. „Те изпитват панически страх от задължителното гласуване, намаляването на преференциите и въвеждането на мажоритарен елемент. Вместо да вземат под внимание исканията на обществото, настояват за номериране на бюлетините, което практически ликвидира анонимността на гласоподавателите и създава предпоставки за контролиране на вота”, обясни народният представител, който е и административен секретар на ПП ГЕРБ-Варна.

По повод недоволството на гражданите заради увеличението на депутатските заплати Павел Христов информира, че от ПП ГЕРБ вече са внесли предложение за замразяване на възнагражденията в размера им от преди 4 години. „Да гласуваш в настоящия парламент обаче е все по-трудно, тъй като депутатите от новата тройна коалиция масово отсъстват от заседания и постигането на кворумът е сериозен проблем. Обсъждаме закони, които в крайна сметка не можем да гласуваме, а законодателните инициативи на ГЕРБ тенденциозно се отхвърлят още в ресорните комисии”, обясни депутатът.


Търсене в блога