10 февруари 2014

ГЕРБ-Варна: Управляващите ни връщат към времето на политическата полиция


Павел Христов ГЕРБ
     „Настоящите управляващи ни връщат в годините на тоталитаризма”, заяви народният представител от ПП ГЕРБ Николай Апостолов. Заедно с колегите си Павел Христов и Красимира Анастасова той обсъди актуалната политическа ситуация с жители на централния варненски район „Одесос”. Домакин на срещата бе ръководителят на районната партийна структура д-р Руслан Тошев.
     „Обвиняваха ни, че по време на управлението на ГЕРБ са били използвани силови похвати, а всъщност сега сме свидетели на промени, които връщат сектор „Сигурност” към времето на политическата полиция”, коментира Николай Апостолов. Той отправи остри критики към настоящите управляващи заради огромните заеми, с които натоварват българските данъкоплатци за години напред. „Само в рамките на една година се натрупаха 6 млрд. лв. дълг, а се разпределиха едва 500 млн. лв. измежду общините и то по неясни критерии”, отбеляза още варненският депутат.
     Павел Христов, който е и административен секретар на ГЕРБ-Варна , на свой ред запозна жителите на „Одесос” с предложението на управляващите за нов Изборен кодекс, с което БСП и ДПС искат да си гарантират служебна победа. Във фокуса на разговорите бе и засиленото полицейско присъствие около сградата на Народното събрание, което напомня за „военна база”.
     Народният представител Красимира Анастасова представи пред варненци законодателните инициативи на ПП ГЕРБ, сред които закона за предучилищното и училищното образование и закона за професионалното образование.
     Жителите на „Одесос” споделиха възмущението си от решението на парламентарното мнозинство да увеличи заплатите си на фона на скромните по 4-5 лв. ръст на пенсиите. От ГЕРБ вече внесоха предложение за замразяване на депутатските възнаграждения на нивата им от преди 4 години.
     Народните представители Красимира Анастасова, Николай Апостолов и Павел Христов по-късно се срещнаха и с жители на община Провадия. Там те бяха посрещнати от общинския ръководител д-р Светослав Неделчев. Разпределението на публичните средства от програмата „Растеж и устойчиво развитие на регионите”, както и политическите процеси на национално ниво бяха сред акцентите в разговора с жителите на Провадия.


Търсене в блога