18 юни 2014

Народният представител от ГЕРБ Павел Христов: Със спрени европрограми и понижен кредитен рейтинг няма как да очакваме чуждестранни инвестиции

„Спирането на европрограмите е ясен знак, че настоящото управление на страната ни не се ползва с доверието на европейските институции. Понижаването на кредитния рейтинг води до проблеми, които предстои да почувстваме след месеци. На този фон няма как да очакваме чуждестранни инвестиции.” Това коментира варненският народен представител от ПП ГЕРБ Павел Христов в интервю за радио „Варна“. По думите му управляващите вкарват държавата в свръхзадлъжнялост и показват неспособност да се справят с важни икономически дейности като увеличаване на събираемостта и справяне с контрабандата. „В продължение на година слушахме и ред други обещания, които си останаха само на думи. Проблем има не само в справянето с текущите програми, а и заради нулевата готовност за новия програмен период. Европейската комисия отказва да подпише споразумението за него”, изтъкна народният представител и прогнозира, че нулева се очертава и минимум първата половина на 2015 г.
По повод изминалите евроизбори той изказа благодарност към всички, които са гласували доверие на ПП ГЕРБ. „Победата ни във Варна е повече от категорична. Получихме висока оценка от хората. Убеден съм, че за морската столица този резултат е израз и на висока оценка за всичко, което се прави на местно ниво, за проектите на общината, за новия подход в управлението, наложен от кмета Иван Портних”, отбеляза Павел Христов, който оглавява предизборния щаб на ПП ГЕРБ във Варна. Запитан за визията на партията за очакваните предсрочни избори, народният представител изтъкна, че обстановката изисква държавнически подход. „Важно е да бъдем откровени с хората, да правим реални прогнози, а не да излъчваме фалшиви послания. Настоящата ситуация е много тежка и хората трябва да са наясно, че никой не е в състояние да оправи нещата с магическа пръчка”, изтъкна Павел Христов.

Търсене в блога