01 юли 2014

Над 300 срещи с граждани са провели за година варненските народни представители от ПП ГЕРБ

Повече от 300 срещи с граждани в различен формат са провели в рамките на една година варненските депутати от ПП ГЕРБ. Това стана ясно от думите на народния представител и административен секретар на ПП ГЕРБ-Варна Павел Христов. Заедно с колегите си Красимира Анастасова, Николай Апостолов и Нели Петрова той се срещна с членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ във варненския район „Владислав Варненчик”. Дискусията се състоя по инициатива на ръководителя на партийната структура Николай Костадинов.
„Групата на варненските народни представители от ПП ГЕРБ доказа, че е добър екип, че сме единни в усилията си да защитаваме интересите на Варна. Знак за това са и многобройните ни срещи с хора от цялата област и преди всичко в малки населени места, където местните жители рядко имат възможност да поставят проблемите си”, коментира Павел Христов.
На фона на очакваните предсрочни парламентарни избори депутатите от ПП ГЕРБ изтъкнаха неефективната законодателна работа на настоящото Народно събрание. „Седем пъти внасяхме законопроекта за доброволчеството, но той още не е приет, въпреки че би бил изключително полезен в случаи като бедствието, което връхлетя „Аспарухово”, отчете Нели Петрова. „Управляващите отказват да се разгледа Закона за предучилищното и училищното образование. Този законопроект така и не стигна до гласуване, въпреки че отразява препоръките на Европейската комисия и обществените нагласи, които при предишния мандат потърсихме чрез широко обсъждане на конкретните предложения”, припомни Красимира Анастасова. Тя информира, че тази седмица предстои парламентът да разгледа на второ четене законопроекта за професионалното образование, внесен за обсъждане още миналата година. На въпросите на граждани относно въвеждането на един учебник по отделните предмети, народният представител обясни, че ПП ГЕРБ не подкрепя идеята на просветното министерство.
„Настоящото управление е равносилно на бедствие за страната. Правителството, което предстои да подаде оставка, ни оставя огромен дълг”, подчерта Николай Апостолов. „След костинбродския преврат, организиран от Мая Манолова”, той прогнозира, че предсрочните парламентарни избори ще бъдат „най-тежките в новата ни политическа история” и ще открият голямо предизвикателство пред следващото управление на страната.
От организацията на ПП ГЕРБ – „Владиславово” изразиха готовност за предстоящия вот. Тя е солидно мотивирана и от убедителната победа на отминалите евроизбори, на които ГЕРБ спечели в района 37,79% от гласовете (ББЦ получи 13,29%, КБ остана трета политическа сила с 11,27%, а ДПС събра 9,40% от вота на избирателите). От създаването си досега районната структура на ПП ГЕРБ непрекъснато увеличава числения си състав, допълни ръководителят й Николай Костадинов.

Търсене в блога