23 февруари 2016

Европрограмите осигуряват допълнителен ресурс за насърчаване на заетостта

Павел Христов ГЕРБ
Европрограмите осигуряват допълнителен ресурс за насърчаване на заетостта. Тези средства са глътка въздух за малките общини с високи нива на безработицата. Отварянето на новите мерки предстои в кратки срокове, заяви във Вълчи дол народният представител и административен секретар на ПП ГЕРБ-Варна Павел Христов.
По инициатива на общинския ръководител на партията Димитър Тодоров той се срещна с членове и симпатизанти на ГЕРБ. На срещата присъства и кметът на Вълчи дол Тошко Янев, който лично запозна присъстващите с проектната готовност на общината. По думите му още тази седмица ще бъдат подписани договорите за осигуряване на заетост на 50 души до 29-годишна възраст. „Те ще могат да започнат работа от идния понеделник. Младите хора са избрани въз основа на стриктни критерии измежду 107 души, регистрирани в Бюрото по труда”, уточни Янев. Той информира, че общината има проектна готовност да се възползва и от програмата за временна заетост, която предстои да бъде отворена и да даде шанс на хора над 54-годишна възраст. „Изискването е те да са трайно безработни и регистрирани в Бюрото по труда. Програмата е насочена главно към хора с по-нисък образователен ценз, на които за срок от 6 месеца ще бъде осигурена заетост срещу минимална работна заплата”, допълни кметът. Той прогнозира, че през април ще бъде даден ход на процедурата.
Заедно с народния представител Павел Христов бяха дискутирани актуални теми от дневния ред на парламента. Варненският депутат потвърди пред присъстващите ангажимента на правителството магистрала „Хемус” да бъде поетапно изградена, така че и Северна България да има адекватно пътнотранспортно трасе, което да донесе реални икономически ползи. Относно отмяната на тръжната процедура за Лот 1 и Лот 2  на АМ „Хемус” Павел Христов бе категоричен, че това няма да забави реализацията на проекта.
На последвалото отчетно-изборно събрание на Предприемачи ГЕРБ-Вълчи дол заедно с Данчо Симеонов от областното ръководство на ПГЕРБ-Варна, бяха обсъдени перспективите за развитие на местната икономика. Отчетена бе ролята на европейската солидарност за увеличаване на работните места и подобряване качеството на живот. Презентирана бе и идеята на ръководството на ПГЕРБ-Варна през март да се проведе среща, на която представители на бизнеса от региона да бъдат детайлно запознати с плана „Юнкер”, източник Пресцентър ПП ГЕРБ-Варна.

Търсене в блога