26 януари 2017

Павел Христов, народен представител от ГЕРБ: Ако работата по електронното управление продължи със същите темпове, скоро ще се спестяват на България над 1 млрд. лв. годишно

Ако следващото правителство продължи започнатото в сферата на електронното управление, България ще спестява годишно над 1 млрд. лв. Това са средства, с които при далновиден управленски подход ще могат да се увеличат доходите на хората или да се инвестира в мащабни проекти като магистрала „Хемус” например. Така народният представител от ГЕРБ Павел Христов коментира на среща с жители на варненския район „Приморски”  ефекта от новата регулаторна рамка, гласувана от 43-то Народно събрание.
„Част от мерките за електронното правителство влизат в сила от началото на тази година, а други  - от следващата, но ако се работи ефективно, много скоро администрирането ще се извърша по един съвременен модел, който гарантира на гражданите и бизнеса лесен достъп до информация и услуги. Като човек, чиято професия е свързана с IT-сектора, а също и като член на парламентарната комисия по транспорт, информационни технологии и съобщение смятам, че предприетите стъпки за развитие на електронното управление са един от успехите на този мандат”, посочи Павел Христов.
Той постави акцент и върху решителните действия на 43-то Народно събрание чрез промени в Закона за движение по пътищата да бъдат защитени пешеходците. „Приех като лична кауза усилията да се ограничи паркирането на тротоари и в паркове и градинки, за което също бяха предприети съответните нормативни промени”, отчете пред членове и симпатизанти на ГЕРБ народният представител Павел Христов.  
Той остро се противопостави на лъжите, с които БСП всекидневно атакува правителството в оставка.  „Когато спекулират със спирането на европарите за България, опонентите ни трябва първо да си припомнят резултата от своето собствено управление. Обещават на пенсионерите дъжд от пари, развяват лозунги за щедра социална политика, но нямат визия как ще го направят.  Ключът към високите доходи е в развитието на икономиката и усилията на правителството на премиера Бойко Борисов дават резултат. Това сочат и анализите на Световната банка, която завиши своите очаквания за икономическия ръст на България за изминалата година, както и за следващите две. Малко по-рано пък ЕК подобри оценката си за дългосрочната фискална устойчивост на България, премествайки страната ни от средна в ниска категория на риск.  Тези данни за икономическата среда в страната са знак, че ефектът, който хората искат реално да почувстват, няма да закъснее”, обясни Павел Христов.
Като административен секретар на ПП ГЕРБ-Варна той коментира и готовността на партията за предстоящите парламентарни избори, която бе във фокуса на състоялата се в София национална работна среща. „Проведената вече сред членове на ГЕРБ онлайн анкета е нов подход за диалог с хората. Ръководството на партията направи заявка формата на допитванията да се развие и да се използва активно и занапред”, уточни народният представител.

Търсене в блога