23 октомври 2017

Павел Христов: Правителството последователно изпълнява ангажиментите за намаляване на административната тежест

Правителството изпълнява последователно поетите ангажименти за намаляване на административната тежест. Реформите ще дадат резултат още в следващите месеци. Това коментира народният представител от ПП ГЕРБ Павел Христов по време на приемния си ден във Варна. В отговор на поставените от граждани теми бяха дискутирани различни аспекти на предприетите от кабинета промени в сферата на административното обслужване, както и конкретни стъпки за въвеждане на електронното управление в България.
В рамките на приемния ден на варненския депутат бе изложено и становище на местни кабелни оператори във връзка със Законопроекта за електронните съобщителни мрежи  и физическа инфраструктура. Акцент бе поставен върху регламента за изграждане на мрежи в съществуваща инфраструктура. Павел Христов информира, че законопроектът вече е приет на първо четене, но срокът за подаване на мнения и предложения по него е удължен до 2 ноември.
„Законопроектът трябва да приведе в изпълнение евродирективата, която цели да се облекчи режима за разполагане на високоскоростни електронни съобщителни мрежи, както и да се намалят разходите по изграждането им. Приложението на директивата има задължителен характер, в противен случай на страната ни ще бъдат наложени санкции”, обясни народният представител.
Той бе запознат и с проблемите във водоснабдяването на аксаковското село Зорница. Аварията, станала причина за режим на водата през летните месеци, вече е отстранена, а кметът на общината инж. Атанас Стоилов се е ангажирал старите етернитови тръби да бъдат подменени, стана ясно на срещата с варненка, която живее в селото.

Търсене в блога