21 септември 2020

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Бозвелийско го обнови само за 8 месеца

Кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на село Бозвелийско, община Провадия, Иван Параскевов  промени визията му само за 8 месеца, откакто е на временна длъжност, и след цели 5 мандата на опонента си от БСП. Дни преди частичните избори на 27 септември / неделя/  Параскевов  прави предизборна обиколка и срещи с хората заедно с народния представител от ПГ на ГЕРБ Павел Христов, с кмета на община Провадия Жоро Илчев и с общинския ръководител на партията и председател на ОбС Димо Димов.
Видимите резултати са – 40 нови LED осветителни тела на уличното осветление, изчистени дерета, градинки и канавки, затлачени с боклуци от години, нова маркировка на улици и тротоари,  почистени гробищните паркове на християни и мюсюлмани, обновяване на централния парк, пускане на чешмата –символ на селото, която не е текла от 20 години. „Кандидатът на ГЕРБ вече показа, че ще бъде  истинският и загрижен кмет на Бозвелийско, за да върви селото към по-добро бъдеще”, каза депутатът Павел Христов.  Важно за хората, а и за някогашната слава на Бозвелийско, е да се приключи започналият ремонт на читалище „ Пробуда -1927”, което събира история, уникални традиции и местен фолклор. В него е единствената кукерска група на територията на Варненска област, която разполага с автентични костюми и маски. От читалището и от селото е тръгнал и  прочутият  варненски народен танц с лъжици, а негов основоположник е местният хореограф Георги Карамитев.
Село Бозвелийско е изправено пред най-важния избор в неделя- избор на промяната или избор на застоя, казва кандидатът за кмет  на ГЕРБ.
Иван Параскевов е работил в системата на „Автотранспорт „ във Варна, както и зад граница. Роден е в село Бозвелийско.  Има двама сина, дъщеря и пет внука.

Търсене в блога