01 март 2010

Избраха най-красивите мартеници в конкурса на ГЕРБ – Варна

Много деца се включиха конкурса „Най-красива мартеница”, организиран от структурата на ПП ГЕРБ – Варна, в район ”Приморски”. Надпреварата, превърнала се в традиция и истински празник, се проведе в център „Векторче”.Инициаторите й останаха възхитени от уменията на децата и определиха като прекрасни всички мартеници, картички и сувенири, изработени от тях. Малчуганите пък показаха, че познават традициите и че притежават, както знания, така и усет на естети.
Техните произведения ще бъдат продадени, като средствата ще се прибавят към тези, които ще се събират на благотворителния бал, чийто съорганизатори са Жени ГЕРБ.
Клоунът Тони Балони (Тони Угрински) препита децата какво знаят за историята на мартеницата и им разказа едно от преданията. На всички деца той подари играчки, направени от балони.
Журито, натоварено с трудната задача да оцени мартениците, бе в състав - Петя Проданова, председател на Жени ГЕРБ – „Приморски”, Жечка Георгиева и Станимира Боева, домакин на конкурса. Учредени бяха 2 колективни награди, които спечелиха деца от СОУ ”Климент Охридски” и СОУ „Любен Каравелов”, а индивидуалните награди за най-красива мартеница са следните:
Две първи места- Теодора Гинчева и Пресияна Стоянова;
Второ място: Дияна Иванова;
Специални награди за оригиналност: Алекс Христов, Анджела Тошева, Александър Тумбев;
Специални награди за картичка : Полина, Димитър, Виктория.
Наградите връчиха общинският съветник от ГЕРБ Павел Христов и представителят на Предприемачи ГЕРБ - Мартин Байчев.
За нас това е един от най-красивите празници. Целта ни е нашите деца да са съпричастни към народните традиции и от малки да се учат на благотворителност, споделиха Лилия Христова и Пламен Боев от ръководството на ПП ГЕРБ в район ”Приморски”.

Търсене в блога