24 март 2011

Общинските съветници от ПП ГЕРБ – Варна се срещнаха с граждани

Снимката е от dnesplus.bg
Подлезите в кв. „Чайка”, особено този на спирка „Акациите”, от съоръжения за безопасност са се превърнали в опасни за живота на хората. Паркирането е безразборно, безобразно се унищожават зелените площи, има много бездомни кучета и дупки по улиците. Това са само част от проблемите, които споделиха жители на квартал ,,Чайка” по време на среща с общинските съветници от ПП ГЕРБ – Варна Николай Пашов, Павел Кюрчев, Пламен Пенев, Павел Христов и Орлин Симеонов. Тя бе организирана от местния клуб в ПП ГЕРБ – Приморски.
Този квартал в миналото бе наречен „витрина на града“, тъй като има излаз към Морската градина, през него минава пътят към курортните комплекси и е може би с най-много зелени площи в града. За съжаление най-големите предимства, които има като жилищен район постепенно западат, заради бездействие на компетентните органи и липсата на достатъчни средства за инфраструктура, коментираха участниците в срещата.
Жителите на квартала споделиха, че повечето детски площадки не функционират, тъй като са почти унищожени. Като пример бе посочена площадката до бл. 26. Чешмичката там е разрушена и в близост се е оформило сметище, обясниха хората. Гражданите се възмущаваха, че оградата и плочките на наскоро построения параклис в „Чайка” вече са разграбени.
По време на срещата бяха поставени и други различни въпроси за електронното гласуване на избори и защо данъкоплатците плащат разноските по дела срещу държавата и общината, които са спечелени от граждани и са предизвикани от некомпетентността на съответните органи. Повдигната бе и темата за неспазването на работното време в местните администрации. Общинските съветници от ПП ГЕРБ разясниха механизма за решаването на част от проблемите и поеха ангажимент да съдействат. Те вече помогнаха за доизграждането на параклиса в „Чайка“, за почистването на нерегламентирани сметища и детски площадки. От ръководството на ГЕРБ - Приморски споделиха, че има заявка за срещи от местните клубове в кварталите “Изгрев“ и „Виница“. В „Изгрев“ срещата ще бъде в заведението на ул.“Д-р Басанович“ на 30.03.11г. от 18,30 ч., а във „Виница“ - на 05.04.11г. от 18 ч. в читалището.

Търсене в блога