22 март 2011

ГЕРБ събра младежи на среща във Вълчи дол

Младежи от селата Михалич, Стефан Караджа, Изворник, Есеница, Червенци, Генерал Киселово и град Вълчи дол се срещна с областния ръководител на МГЕРБ – Варна Павел Христов, с организационния секретар на структурата Крум Крумов, както и с общинските съветници от ПП ГЕРБ – Вълчи дол. Мероприятието бе инициирано от общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Вълчи дол и се състоя на 19 март от 18 часа в местния клуб на партията. В срещата взе участие и кметът на село Генерал Киселово Димитър Димитров, който е и ръководител на МГЕРБ в община Вълчи дол.
Целта на дискусията бе да се даде възможност на младите да поставят открито своите проблеми и да изложат вижданията си за решаването им на ниво община.
Участниците отбелязаха с тревога, че се наблюдава обезлюдяване на общината, поради липса на работа, на заинтересованост на местните управници за създаване поминък за хора. Сред основните проблеми, според младежите е голямата безработица. Селата тънат в мизерия, констатираха участниците в срещата. Те споделиха, че всяка година правят молби за оземляване, но няма никакъв резултат до сега. Единици са хората, които преди години са били оземлени, стана ясно още.
Лошата инфраструктура също бе коментирана. Младежите уточниха, че в Есеницата момчетата са си направили футболно игрище, но в Изворник децата играят на пътя, тъй като няма парк.
Пътищата във Вълчи дол са като след бомбардировка, разказаха младежите. Осветлението в селата е оскъдно. Лампите са малко и светят за кратко 1-2 часа в денонощието, споделиха участниците в разговора.
Поставен бе и въпросът защо се осигурява служебен транспорт за хора от Варна да работят в администрацията във Вълчи дол при наличието на такава безработица сред местните. Отговори на тези и още въпроси дадоха общинските съветници и гостите.
Като цяло всички бяха убедени, че е нужно ново управление на общината с програма за развитие на всяко населено място от нея, с лице към проблемите на местните хора. Управление, което да поставя общинските интереси пред личните и да води политика за привличане на големи инвеститори и разкриване на нови работни места.

Търсене в блога