03 декември 2013

Народният представител от ПП ГЕРБ Павел Христов: Торбата със социалните обещания на управляващите се оказа прокъсана

Народните представители от ПП ГЕРБ-Варна Павел Христов, Красимира Анастасова и Николай Апостолов се срещнаха с членове и симпатизанти на партията в Дългопол. „Въпреки обещанията на управляващото мнозинство, средствата за общините в бюджет 2014 реално няма да бъдат увеличени“, каза Павел Христов, които е и административен секретар на ГЕРБ-Варна. Той съобщи, че за общината са заложени 15 000 лв. повече спрямо миналата година, но управляващите са предвидили 5-процентен буфер. По думите му става въпрос за средства, които общините няма да получат при неизпълнение на държавния бюджет, а той няма как да бъде изпълнен, тъй като планираните приходи са раздути и несъбираеми
Според Павел Христов варненските народни представите от другите партии не са подкрепили предложенията на колегите си от ГЕРБ, затова поисканите за проекти в областта 90 млн. лв. най-вероятно няма да бъдат отпуснати. „Настояхме 250 000 лв. от тези средства да се вложат в инфраструктурата на община Дългопол”, обясни депутатът. Според него торбата със социалните обещания на тройната коалиция се оказала „прокъсана”, тъй като пенсиите са увеличени едва с 4,50 лв., а в крайна сметка никой не знае къде е потънал заемът от 1 млрд. лв.
„Бюджет 2014 е нереалистичен, неизпълним и предизборен. С ясното съзнание, че страната върви към предсрочни избори, управляващите се опитват да удовлетворят финансовите амбиции на своите хора и да си осигурят ресурс за купуване на гласове и дискредитиране на опонентите по примера на аферата „Констинброд”, коментира Николай Апостолов.
Общинският ръководител на ПП ГЕРБ в Дългопол Николай Христов припомни, че с подкрепата на предишното правителство в общината са стартирали 3 проекта за около 8 млн. лв.“ Благодарение на ГЕРБ до Нова година чакаме и още един проект за пътна инфраструктура за близо 7 млн. лв.“, допълни Христов.
Красимира Анастасова на свой ред разясни параметрите на държавния бюджет в сферата на образованието.

Търсене в блога