16 март 2016

Народният представител от ГЕРБ Павел Христов обсъди електронното гласуване с жители на варненския район „Младост‘

Павел Христов ГЕРБ
Не е страшно да бъдем новатори, заяви народният представител от ГЕРБ Павел Христов в коментар по повод възможностите за въвеждане на електронното гласуване в България. „На този етап се предвижда до 2018 г. електронният вот да се проведе експериментално в 20 секции. При всички положения става въпрос за промяна, която ще отнеме доста време, защото трябва да се обезпечи добре технически”, обясни Христов на среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ във варненския район „Младост”. По думите му, бъдещата система за електронно гласуване трябва да отговарят на най-високите стандарти за сигурност, включително и чрез адекватно подготвена изборна администрация.
„Факт е, че има доста критики относно надеждността на електронното гласуване. Някои държави, които са опитали да въведат електронния вот, дори са се отказали от него. За съжаление, рисковете, свързани с контролиран и купен вот, са реалност на всички провеждани досега избори. Това обаче не е основание да пренебрегнем новаторския подход. Съвременните технологии навлязоха изключително много в живота ни и е редно да се съобразим с предизвикателствата на времето”, подчерта Христов. Той увери, че с промени както в изборното законодателство, така и в методиката, която се разработва във връзка с него, ще се търсят решения за преодоляване на проблемите при обработката на протоколите, създали напрежение на изминалите местните избори.
„Между първо и второ четене на промените в Изборния кодекс очаквам да се обсъдят отново и различни аспекти на задължителното гласуване, което провокира противоречиви реакции”, допълни варненският депутат.
В рамките на срещата бяха обсъдени и мерките за предотвратяване на катастрофите. „Нека се потърси вариант незаконните гонки да станат законни, като се създаде писта за любителите на високи скорости. Така ще ги изкараме от улиците, където застрашават живота на останалите участници в движението”, предложи варненец. Заедно с народния представител и административен секретар на ПП ГЕРБ-Варна бяха коментирани и проблеми, свързани със събираемостта на глобите за нарушения по пътищата.
По повод актуалната политическа ситуация Павел Христов изтъкна, че правителството полага максимални усилия, за да запази стабилността и да подобри средата за бизнес и стандарта на живот в страната.  По думите на депутата активната парламентарна работа също е признак за политическата стабилност. „Разногласията сред някои от партньорите ни създават впечатление за трудности при вземането на решения в рамките на коалицията, но такива на практика няма. Някой може и да се опитва да прехвърли проблемите от болната на здравата глава, но ГЕРБ остава гарант за стабилност в държавата и не допуска отстъпление от приоритетите и политиките, с които сме се ангажирали”, категоричен бе народният представител.
В дискусията взе участие и Станислав Иванов, общински съветник и организационен секретар на ГЕРБ-Младост. В качеството си на председател на комисията по финанси и бюджет към ОбС той коментира работата на местния парламент. Евгени Дянков от областното ръководство на Предприемачи ГЕРБ-Варна на свой ред запозна присъстващите с възможностите пред българския бизнес, обсъдени на провелия се в Хасково форум на ПГЕРБ.

Търсене в блога