25 април 2016

Народният представител Павел Христов присъства на бизнесфорума „Региони в растеж”

Павел Христов ГЕРБ
Народният представител от ПП ГЕРБ-Варна Павел Христов присъства на бизнесфорума „Региони в растеж”, чиито организатори са Камарата на работодателите и индустриалците и вестник „24 часа”. В събитието участваха вицепремиерът Томислав Дончев, министрите на регионалното развитие Лиляна Павлова и на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Варна Иван Портних, изпълнителният директор на Фонда на фондовете Валери Белчев и изпълнителният директор на ДФ “Земеделие” Румен Порожанов. На конференцията присъстваха областният управител на Варна Стоян Пасев, председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов и обищнски съветници от ПП ГЕРБ-Варна.
Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова обяви по време на форума, че от новата програма „Региони в растеж“, чийто бюджет е 3 млрд. лв., Североизточният район има възможност да привлече над 300 млн. лв. „Те ще бъдат целенасочено инвестирани в региона в няколко основни направления – градско развитие, градски транспорт, градска среда, образователна инфраструктура”, обяви Павлова. Тя акцентира, че параметрите за инвестиции, които могат да бъдат очертани за Североизточния район за развитие, като и за Варна и областта са – подкрепа и инвестиции в туристическа инфраструктура; индустрия, включително и развитието на пристанищната инфраструктура и земеделие.
forumМинистър Павлова изтъкна, че през следващите 15 години инвестициите в развитието на водната инфраструктура ще са поне 68 млн. лв. „Поръчката за избор на изпълнител на първия лот на магистрала „Хемус“ ще бъде обявена в края на май или началото на юни”, анонсира Лиляна Павлова.
Вицепремиерът по европейските фондове Томислав Дончев коментира, че до месец и половина страната ни ще има готовност за провеждане на инвеститорска конференция за изграждането на газов разпределителен център. Дончев бе категоричен, че предвид дълговата и бежанска кризи дебатът за новата финансова рамка няма да се води в най-добрите условия. „Никой не знае какво е бъдещето на новата многогодишна финансова рамка и новата кохезионна политика след 2020 г. Ще бъде много трудно да се отстояват всички аргументи на държавите бенефициенти като България. Страната ни се готви и за двете”, каза Дончев.

Търсене в блога