13 септември 2016

Павел Христов, народен представител от ПП ГЕРБ: Сигурността на границите ни е сред приоритетите през новия парламентарен сезон

Законодателната работа, с която гарантираме сигурността на границите ни, е сред приоритетите на парламента през новия политически сезон. Това коментира на среща с жители на варненския район „Приморски” народният представител от ПП ГЕРБ Павел Христов. По думите му наред с външнополитическите въпроси темата за сигурността безспорно ще бъде във фокуса и на предстоящата кампания за президентските избори.
Сред акцентите в работата на Народното събрание до края на годината варненският депутат изтъкна още усилията да продължи съдебната реформа и необходимостта  да се гласуват законите за държавния бюджет, за бюджетите на Здравната каса и общественото осигуряване, които трябва да създадат необходимите предпоставки за запазване на финансовата стабилност и за икономически растеж в държавата.
„Парламентът направи решителни стъпки за създаването на законов регламент за работещ модел за електронно правителство, така че то вече няма да е просто точка в предизборна програма, а комплекс от реални действия в услуга на гражданите и бизнеса. Част от гласуваните законови текстове влизат в сила от 1 януари 2017 г., а други – в началото на 2018 г., но вече има не просто визия за електронно управление, а конкретни времеви и технически параметри за неговото реализиране”, отчете Христов, който е член на парламентарната комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения.
В дискусия с гражданите той коментира и промените в Закона за движение по пътищата, които се обсъждат в момента в ресорната комисия. Участие в срещата взеха и кметът на район „Приморски” Петя Проданова, както и общинските съветници доц. Антоанета Цветкова, Мартин Байчев, Борислав Нанков, Калин Калевски.
В качеството си на административен секретар на ПП ГЕРБ-Варна Павел Христов проведе и  срещи със сформираните предизборни щабове на партията в Аксаково, Девня и Суворово, където бяха обсъдени редица аспекти на организационната работа в рамките на кампанията.

Търсене в блога