13 септември 2016

Със съдействието на народния представител от ГЕРБ Павел Христов началните учители във Варненска област получават помагало за гражданско образование

Със съдействието на народния представител от ГЕРБ Павел Христов началните учители във Варненска област получават помагало за гражданско образование
Със съдействието на народния представител от ПП ГЕРБ Павел Христов всички начални учители във Варненска област ще получат полезно помагало с теми по гражданско образование за часа на класа. Книгата „Да бъдеш гражданин” е съвместен проект на Ротари клуб и Фондация „Просвета - София”. Авторите доц. д-р Силвия Цветанска и доц. д-р Радка Василева, които преподават във Факултета по педагогика на СУ „Св. Климент Охридски” са събрали в изданието педагогически идеи и методически насоки за учителите, ангажирани с израстването на децата като активни граждани. Книгата, подготвена специално за учителите от начален етап на образование, предлага достъпни и интересни подходи за занятията по гражданско образование, в които се поставят теми като семейството, училището, България, ЕС, опазването на природата, здравето, правилата за поведение, общуването.
Днес в рамките на септемврийското съвещание на Регионално управление на образованието – Варна, на което присъства и зам.-министърът на образованието Диян Стаматов, книгите бяха раздадени на директорите на образователни институции в областта.
На среща с варненския депутат Павел Христов, който подкрепи реализацията на проекта, Станислав Дочев от Ротари клуб „Варна - Галатея” обясни, че организацията е финансирала издаването на 1000 книги за началните учители във Варненска област, а инициативата ще продължи и поетапно ще обхване цялата страна.

Търсене в блога