18 октомври 2016

Павел Христов, ПП ГЕРБ - Варна: Кандидат-президентската двойка на ГЕРБ е най-добрата

Кандидат-президентската двойка на ГЕРБ е най-добрата и няма по-подготвен и по-компетентен тандем от Цецка Цачева и Пламен Манушев. Това коментира по време на среща с граждани в район „Одесос” народният представител и административен секретар на ПП ГЕРБ - Варна Павел Христов, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ – Варна. „Цецка Цачева се доказа като политик. Два мандата като председател на НС е нещо, с което няма кой друг политик в държавата да се похвали. Два мандата тя успява да балансира, да прокарва работата на НС в един нормален темп, законодателната програма да върви и да не спира. Като председател тя успя да проведе интерпарламентарни срещи с голяма част от парламентите по света.Тя е брилянтен юрист. А едно от основните качества на президента е именно правото на вето. И разбирайки законите на републиката, той трябва да има обективната възможност да използва това право, без да влага популизъм”, заяви Христов. Той изрази становище, че в размирната обстановка в световен ващаб е от особено значение кой ще бъде главнокомандващ на българската армия.
„ПП ГЕРБ е подготвена и тук и има друг стабилен ход. Вицеадмирал Пламен Манушев е един от най-достойните офицери на българските ВМС, военен от кариерата, с богат веждународен дипоматически опит. Има няколко години като военно аташе, както и опит като заместник-командващ на Генералния щаб – една позиция, която му дава поглед не само към българските ВМС, а и към другите родове войски в държавата”, каза народният представител. И добави, че вярва, че двамата кандидати на ГЕРБ ще работят прекрасно с изпълнителната власт.
Павел Христов коментира, че през последните дни НС се е превърнало в арена на безплатна партийна пропаганда и опонентите на ГЕРБ правят всичко по силите си да откажат все още неориентираните гласоподаватели.
„За съжаление и на тези избори наблюдаваме симптоматиката на „Костин брод””, коментира Христов.
Той изтъкна, че в хората умишлено се създава впечатление, че след преустановяване на пленарните заседания, парламентът е спрял да работи: „Работата на парламента има няколко основни измерения – и само едно от тях включва работа в зала. През останалото време депутатите имат редица ангажименти – и в избирателния район, и в институциите на изпълнителната власт и в парламентарните комисии. Реалното изковаване на законите се случва именно в тези комисии, които към днешна дата работят без прекъсване!”.

Търсене в блога