12 юни 2017

Народните представители Павел Христов и д-р Емилия Милкова бяха гости на представянето на Алманах на черноморското крайбрежие

Павел Христов ГЕРБ
Варненските народни представители от ПП ГЕРБ Павел Христов и д-р Емилия Милкова бяха сред гостите на официалното представяне на Алманах на черноморското крайбрежие. Книгата е първото издание от 40 години насам, което предоставя обширно описание на чувствителните райони на българското крайбрежие, като включва информация за флората и фауната на Черно море, хабитатите и местата с археологически находки. В проекта са участвали специалисти от три научни института – Института по океанология при БАН, Природонаучния музей във Варна и Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов”.
„Алманахът предлага повече от 1600 снимки и 14 карти на чувствителните зони по цялото ни крайбрежие. Картографирането се проведе през лятото на миналата година, като работата на терен продължи 8 седмици”, коментира при представянето във Варна координаторът на проекта и съавтор на книгата д-р Илиян Коцев от Института по океанология.
Алманахът е издаден в тираж от 1000 бройки и ще се разпространява безплатно. Предвижда се да бъде предоставен за ползване в библиотеки, училища, университети, на местни органи и институции, на неправителствени организации.

Търсене в блога