26 юни 2017

Възможностите за партньорство между ГЕРБ и Австрийската народна партия бяха обсъдени в приемния ден на народния представител Павел Христов

Младежки активист на Австрийската народна партия обсъди възможностите за партньорство с ГЕРБ на среща с народния представител Павел Христов. Динко Юкич дойде в приемния ден на варненския депутат, за да го запознае с политиките на АНП, която е част от Европейската народна партия. Акцент в разговора бе и планираният във Виена през януари догодина конгрес на партията, посветен на бъдещето на Европа. „В контекста на предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС доброто сътрудничество с ГЕРБ открива много перспективи”, коментира Юкич, който освен политическа, има и успешна спортна кариера.      
Той е световен и европейски шампион по плуване. Представял е Австрия на две олимпиади, като се нарежда сред финалистите на 200 м делфин в Лондон през 2012 г. От 2015 г. Динко Юкич е главен консултант на КПС „Астери” във Варна, а от миналата година е ръководител на Олимпийското звено Токио 2020 за Североизточна България.
„Само преди дни Василики Кадоглу спечели златото на XX Campeonato De Espana Open – държавен шампионат по плуване в открити води, който се проведе в Испания. С време 1:01:26.0 тя изпревари силната конкуренция от 24 състезателки на Испания и Португалия”, разказа председателят на КПС „Астери” Гергана Василева, която информира народния представител за новите постижения на клуба.
В рамките на приемния ден на Павел Христов във Варна граждани поставиха редица въпроси, свързани с лични казуси. Съдействие потърси и варненец, който има идеен проект за обезсоляване на морска вода и се интересува от възможностите за неговото патентоване и реализиране.

Търсене в блога