16 юни 2017

Цветан Цветанов и депутати от ГЕРБ се срещнаха в парламента с ученици от ОДК-Варна

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и депутати от партията се срещнаха с учениците от школата "Европейски мост" към Общинския детски комплекс във Варна. Заедно със своите ръководители 20-те децата гостуваха в Народното събрание по покана на варненския народен представител Павел Христов. Възпитаниците на школата вече са събрали лични впечатления от посещенията си в парламентите на 10 държави.
"Свободата да пътуваме е едно от най-големите постижения на Европейския съюз. Като граждани на държава-член на Общността сега се ползваме от правото на свободно придвижване, а преди се редяхме на опашки пред посолствата, за да отидем някъде извън границите на страната ни", сподели в разговор с децата Цветан Цветанов. Той им обясни как протича парламентарният контрол и отговори на въпросите им относно работата на депутатите, като ги насърчи да споделят идеите си и безотказно да следват мечтите си.
В разговора с учениците се включиха и народните представители от ГЕРБ Милена Дамянова, Галя Захариева, Красимир Велчев, както и варненските им колеги Павел Христов, д-р Емилия Милкова, Владимир Вълев и д-р Руслан Тошев.
Акцент в дискусията бяха различни аспекти от Закона за предучилищното и училищното образование, необходимостта от промяна на учебните програми и съдържанието на учебниците. Децата изразиха готовност да се включат в обсъждането и на предстоящите промени в сферата на образованието. Те изтъкнаха важната роля на кариерните центрове, а председателят на Комисията по образованието и науката Милена Дамянова им обясни, че още през 2012 г. са създадени условия да има кариерни центрове не само в университетите, а и в училищата.
Учениците от школа "Европейски мост" разгледаха с интерес пленарната зала и кулоарите на Народното събрание и се възползваха от възможността да разширят своите познания за работата на институциите и административните процедури.

Търсене в блога