24 март 2010

Въпроси на граждани от р-н „Одесос”, поставени на днешната сесия на Варненски Общински Съвет


На проведената днес сесия на ОС – Варна повдигнах питанията на гражданите от срещата ми в районната организация на ПП ГЕРБ – „Одесос”, касаещи компетенциите на общинския съвет. Основните въпроси бяха следните:

„На ул. П.Яворов , в частта между бул. Сливница и бул. Владислав, липсва каквото и да било осветление и живущите в района се придвижват в пълен мрак. Какво може да се направи?”

Кметът К. Йорданов зае позиция, че е необходимо да се изчака избирането на фирмите - изпълнители по осветлението и тогава ще се види какво още може да бъде направено за осветлението в нашия град.

„При валежи и снеговалежи на ул. Акад. Игор Курчатов 1 се образува огромна локва с дълбочина над 30-40 см., а там преминават и работят хиляди варненци. Кога и как ще се реши този проблем?”

Кметът се ангажира общината да провери каква е причината за локвите, които създават трудности на пешеходци и шофьори. Пред  заседателната зала се доуточни, че става въпрос за частта на улицата пред Зеленчуковата борса, където събраната вода прилича на малко блато и че там ремонтът би струвал над 1,5 милиона лева. За конкретен срок не се спомена, но питанията по темата ще продължат с надеждата да се намери решение.

Търсене в блога