16 март 2010

Представители на МГЕРБ – Варна присъстваха на среща с ВУМК – Добрич и участваха в Международния ден на колежа в рамките на СОС кампанията


По покана на студентския съвет на Висшето училище „Международен колеж” екипът на кампанията „SOS – Спаси Образованието Сега” присъства на Международния ден на колежа. Сред гостите бяха и представителите на МГЕРБ – Варна : Павел Христов – ръководител на МГЕРБ – Варна, и общински съветник от партията, Даниела Йорданова – лице на кампанията и Иво Нацов. Пред студентите младежите направиха презентация на предложените промени и ги обсъдиха с тях. Оказа се, че в колежа (с около 1000 студенти, 100 от които от чужбина) вече са приложени и действат по-голямата част идеите на SOS кампанията.
Системата за оценяване е разширена и се взима под внимание цялостното представяне на студентите, а не само изпитите или контролните. Преподавателският състав е на щат само във ВУМК и чете лекции единствено в чуждестранни университети. Студентите стажуват в други държави и задължително изкарват стаж по специалността си. Работодатели в сферата на туризма отдавна са наясно с качеството на образованието в това училище и наемат негови кадри.
След презентацията SOS екипът се запозна и с чуждестранните студенти, които разказаха за държавите и родните си градове. Проведена бе и среща с ректора на колежа - доц. д-р Тодор Радев, който изрази мнението си, че закостенялостта и липсата на конкуренция са пагубни за висшето образование и е крайно време да се спре производството на безработни висшисти. Той заяви подкрепата си за идеите на кампанията и дори даде няколко конкретни предложения как да се реализира ваучерната система и студентската мобилност.

1 коментара :

Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

Търсене в блога