26 април 2010

Трите основни аспекта на политиката се събират в един офис за още по-добър синхрон и прозрачност

Павел Христов ГЕРБ
По покана на ПП ГЕРБ – Приморски бе открит в неделя на 25 Април 2010 на ул. Войнишка 1 единствен за Варна Европейски информационен център. Точно до офиса на д-р Андрей Ковачев – член на ЕП и водач на българската делегация в ЕНП се намират и изнесена приемна на народните представители и общински съветници от ПП ГЕРБ – Варна, имащи основната цел да доближат гражданите на Варна по-близко до всички нива на управлението.
Началото бе дадено с насрочена в 10:00 пресконференция, дадена от д-р Андрей Ковачев, Павел Димитров – народен представител в 41 НС, член на ИК на ПП ГЕРБ и ръководител на партията във Варненска област, Емил Радев – народен представител и член на комисията по Европейски въпроси и контрол на еврофондовете в 41 НС и водещ на пресконференцията Павел Христов – общински съветник в морската столица и областен ръководител на МГЕРБ – Варна. Множеството въпроси на медиите бяха насочени към управлението на европейските фондове. „Не е вярно, че Европа не дава пари за нашите пътища, още повече, че в Германия с европейски средства се ремонтират дори селските пътища” каза А. Ковачев и подчерта, че напълно подкрепя предложението на премиера за отпускане от ЕС на 1 милиард евро за българските пътища. Не липсваха и въпроси за предстоящата сесия на Общинския съвет, когато ще се избира нов председател. Павел Димитров подчерта, че основният приоритет на ГЕРБ е да възстанови доверието в местната институция и тя за започне да функционира прозрачно и открито. Желание и амбиция, подкрепена и от цялата група на общинските съветници от ПП ГЕРБ във Варна. Изясни си и въпросът, че адв. Емил Радев не е изпратен да дирижира събитията в морския град, а като един от най - опитните юристи на партията е тук да съветва местните парламентаристи.

Последва традиционният за  ПП ГЕРБ водосвет за освещаване на офиса, както и фолклорна, танцова и музикална детска програма.
Приветствия и пожелания отправиха Андрей Ковачев, Павел Димтров и Областният управител на Варна – Данчо Симеонов пожела много успехи и попътен вятър всички и почерта, че основната заслуга този офис да стане реалност е на Лили Христова – ръководител на партията в „Приморски”, един най-големите райони в България и една от най-успешните общински организации на партията във Варна. Гости на събитието бяха и народни представители, общински съветници, представители на студентските съвети от всички висши училища във Варна, учители, ученици, граждани и мн.други.
Естествено младежката организация се възползва от възможността и веднага след официалния коктейл организира дискусия на тема „Младите след Лисабон”. Андрей Ковачев, превърнал се в традиционно предпочитан събеседник от младите в организацията, за пореден път провокира интереса и в препълнената зала присъстваха студенти, ученици, учители и дискутира теми от младежките програми в ЕС до бъдещето на обединена Европа.

Търсене в блога