16 октомври 2013

Закриват сержантски училища на МВР, настаняват там бежанци

МВР планира да закрие 3 полицейски обучителни центрове и да ги превърне в бежански центрове. За това алармира Веселин Вучков на брифинг в НС.
Става въпрос за полицейското училище в Казанлък, центъра за обучение на полицаи във Варна и пожарникарското училище във Варна. Хората в морската ни столица и Казанлък били притеснени от тези намерения на кабинета, според опозицията.
Намеренията да се закрият обучителните центрове, по думите на Веселин Вучков, не са съгласувани с полицейските синдикати.В тези центрове в последните години, по думите му, са налети много средства по различни европрограми, включително и по Шенген.
Действа се панически, смята Веселин Вучков. От ГЕРБ се оплакаха, че всичко, което се прави по темата с бежанците, става на тъмно.
Оказа се обаче, че депутатите от Варна и Казанлък не искат настаняване на бежанци в курортните центрове, защото това щяло да се отрази на икономиката и облика на градовете.
Аксения Тилева, депутат от ГЕРБ от Казанлък обясни, че МВР центърът в града съществува от 1971 и ежегодно там се обучават над 700 души.
Тилева е притеснена, защото в града се намират въоръженията на Арсенал. Освен това полицейския център, където най-вероятно ще се настанят бежанци е до военен полигон.
Казанлък, осен това, има цел, по думите й, да се превърне в туристически център. Павел Христов от Варна пък коментира, че градът е морски курортен център и евентуалното настаняване на бежанци може да се отрази на икономиката му. Хората се притеснявали за безопасността на туристите.

Из news.ibox.bg

Търсене в блога