30 октомври 2013

Фериботът е пред спиране, алармираха жители на Белослав на среща с депутати от ГЕРБ-Варна

Павел Христов ГЕРБ
Фериботът в Белослав може да спре поради липсата на средства за неговия ремонт. За това алармираха жители на общината на среща с народните представители от ПП ГЕРБ Лиляна Павлова и Павел Христов.

Догодина МФ „Белослав” и МК „Белла”, обслужващи двата бряга на плавателния канал в района на града, трябва да заверят наново документите си в Българския корабен регистър и ИА „Морска администрация”. За да го направят обаче, е необходим планов доков ремонт. В противен случай корабите няма да имат право да изпълняват функциите си. Според предварителните изчисления стойността на ремонтните работи е около 300 000 лв. Народните представители от ГЕРБ ще настояват необходимата сума да бъде отпусната от държавния бюджет.

„Инвестициите няма как да дойдат, ако правителството стопира проекти като магистрала „Хемус”. Инфраструктурата ще гарантира и повече работни места в района”, коментира в отговор Павел Христов. По думите му нестабилната политическа ситуация в страната също е пречка пред бизнес инициативите.

В рамките на приемния си ден във Варна по-рано Лиляна Павлова се ангажира за парламентарно питане по повод необходимостта от ремонт на стратегическо за областта съоръжение - Аспаруховия мост. Той не е ремонтиран от 1997 г., алармираха граждани. Поставени бяха и множество тежки казуси, свързани с недостиг на социални услуги и имотни проблеми. Варненци коментира с народния представител законодателните инициативи на ГЕРБ и посочиха редица слабости в политиката на новата тройна коалиция.

Търсене в блога