31 октомври 2013

МВР не отговори за бежански лагер във Варна


Министерството на вътрешните работи е оставило без отговор въпроса на варненските депутати от ГЕРБ за настаняването на бежанци в града. Повод за питането бе информация за закриване на полицейската школа и евентуалното й превръщане в бежански лагер, припомнят от пресцентъра на ГЕРБ-Варна.
Правителството дължи информация на варненци по темата, категорични са Лиляна Павлова, Емил Радев, Павел Христов, Пламен Манушев, Красимира Анастасова, Николай Апостолов, Нели Петрова. Те се ангажират да продължат да отправят питания до министъра на вътрешните работи, докато не получат ясен и конкретен отговор, на какъвто имат право според регламента за парламентарен контрол и какъвто Варна очаква,
В изпратения от вътрешния министър Цветлин Йовчев писмен отговор се посочва намерението за преструктуриране на Академията на МВР поради необходимост от съкращаване на разходите. Не се отчитат обаче задълженията, които страната ни е поела по линия на присъединяването ни към Шенгенското пространство, усвоявайки евросредства за ремонт на варненската полицейска школа.
Без коментар от МВР остават и факта, че  неизпълнението на тези ангажименти ще изправи България пред реалната опасност да понесе санкции от Европейския съюз. Формалният отговор същевременно напълно подминава въпроса за бежанците, който тревожи варненската общественост и стана повод за декларация, гласувана единодушно от Общинския съвет в морската столица.

Из varna.topnovini.bg

Търсене в блога