06 май 2014

Депутати от ПП ГЕРБ поздравиха жителите на с. Ягнило за Гергьовден

Павел Христов ГЕРБ
Народният представител и кандидат за евродепутат от ПП ГЕРБ Емил Радев гостува в село Ягнило, община Ветрино. Заедно с парламентарните си колеги Красимира Анастасова и Павел Христов той поздрави местните жители за Гергьовден. По традиция навръх големия християнски празник в центъра на селото се организира тематично гергьовско хоро. Ритуалът изисква на хорото да се заловят и най-малките бебета. Поверието гласи, че това дете, което се представи най-добре заедно с родителите си, ще бъде най-здраво и най-много ще почита българските фолклорни традиции. На току-що проходилите малчугани се раздават пари и кърпи.
Кметът на община Ветрино д-р Димитър Димитров приветства жителите на селото. Поздравления за празника те получиха и от народните представители от ПП ГЕРБ-Варна.
"Горд съм, че имам възможност заедно с моите колеги да бъда тук сред вас навръх големия и почитан християнски празник Гергьовден. Пожелавам Ви здраве и благоденствие!", каза народният представител и кандидат за евродепутат Емил Радев. Колегата му Красимира Анастасова се присъедини към танцуващите и се хвана на гергьовското хоро.
За празника в Ягнило пристигна и балканският рали шампион Тодор Славов, който е посланик на кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица. Състезателният му автомобил рекламира логото на кампанията вече втора година.
Павел Христов ГЕРБ


Търсене в блога