01 май 2014

Депутати от ГЕРБ-Варна гостуваха на борда на ветрохода „Роял Хелена”

Павел Христов ГЕРБ
Народните представители от ПП ГЕРБ-Варна Пламен Манушев, Павел Христов и Емил Радев, който е и кандидат за евродепутат на партията, разгледаха българския ветроход „Роял Хелена”. Те бяха гости на борда на кораба, където ги посрещнаха лично Пламен Свещаров, изпълнителен директор на компанията-корабособственик, и капитана Христан Димитров.
Красивият ветроход ще бъде сред участниците на международната регата SCF Black Sea Tall Ships 2014. Той стана посланик на кандидатурата на Варна за европейска столица на културата - логото на кампанията краси платната му. Каузата се рекламира и от баркентината „Калиакра”.
Пламен Свещаров разведе варненските депутати из кораба „Роял Хелена”. Най-модерният български ветроход е изграден във варненската корабостроителница „Делфин”. На борда на кораба вече има 10 практиканти от ВВМУ „Никола Й. Вапцаров”. „Сред тях има две дами, които бяха на борда ни и миналата година. Оказаха се най-добрите практиканти и демонстрираха потенциал, с който един ден могат да станат дори капитани на ветроходи”, сподели Пламен Свещаров. Той очаква към 9-членния екипаж скоро да се присъединят и 10 възпитаници на Морската гимназия. Като вицеадмирал и бивш заместник началник на главния щаб на ВМС Пламен Манушев обсъди с домакините маршрута на международната регата, който включва пристанищата Варна, Констанца, Новоросийск и Сочи. Пламен Свещаров разказа на народните представители за предстоящото ново участие на ветрохода в научнопопулярен филм на телевизионния канал "History".

Търсене в блога