08 юли 2014

Пламен Манушев, народен представител от ПП ГЕРБ: Външната политика на настоящото правителство е безлична

 „Външната политика, която провежда настоящото правителство, е изключително безлична. Нашите съюзници така и не можаха да разберат каква е политиката ни, включително и в региона.” Това коментира народният представител от ПП ГЕРБ Пламен Манушев на среща с членове и симпатизанти на партията във варненския район „Приморски”. Сред гостите на районната партийна организация бяха и депутатите Красимира Анастасова, Нели Петрова, Николай Апостолов и Павел Христов, който е и административен секретар на ПП ГЕРБ-Варна.
Отчитайки работата си в парламентарните комисии, Пламен Манушев посочи, че от внесените десетина законопроекта в областта на отбраната, не е бил приет и един, въпреки важността им за сектора. Като пълен провал и израз на безхаберие народният представител оцени реформата в сектор „Сигурност”. „Изминалите евроизбори се оказаха исторически, защото постигнаха това, което не се случи и след година протести. Именно резултатът от вота е на път да доведе до оставката на правителството”, категоричен бе Пламен Манушев.
„На евровота хората дадоха своя глас срещу статуквото и задкулисието. Това е демократичният начин да се сложи край на едно абсурдно управление”, изтъкна Николай Апостолов. „През изминалата година изтърпяхме много унижения. Управляващите поставиха парламентарната опозиция буквално в позицията на обвиняем за катастрофалната ситуация, пред която изправиха страната”, заяви Апостолов и увери, че ПП ГЕРБ е „европейският проект на България, който може да гарантира необходимите реформи”.
Павел Христов на свой ред алармира за грешната политика на правителството по отношение на финансовата дисциплина, за високата задлъжнялост и драстично занижената събираемост. „В отчетите, които управляващите ни предоставят, умишлено не са включени данните за задълженията на публични компании като НЕК”, допълни варненският депутат. Той даде много примери и за бойкотираната от мнозинството в парламента законодателна работа. „Отхвърлиха се редица добри и полезни предложения като идеята ни да се въведе регламент за автосервизите, който без излишно утежнение да гарантира на клиентите качество на услугата”, уточни Павел Христов. Нели Петрова информира, че миналата седмица законопроектът за доброволчеството е бил отхвърлен за осми път, а с промените в наказателния кодекс се намаляват присъдите за тежки престъпления. Красимира Анастасова прогнозира, че проектозаконът за професионалното образование едва ли ще бъде разгледан в рамките на този мандат, при който са били изчерпани и перспективите за нов закон за училищното и предучилищното образование.
Лилия Христова, ръководител на организацията на ПП ГЕРБ-„Приморски”, коментира, че Варна е един от най-утвърдените образователни центрове в страната по отношение на организацията на учебния процес и може да бъде домакин на кръгла маса, посветена на необходимите законодателни промени в тази сфера. „Потенциалът на Варна може да се използва и в областта на доброволчеството. Морската столица е единственият град с наредба в тази сфера и е с най-добре развито доброволчество в страната”, припомни Лилия Христова.
От районната партийна организация поставиха много въпроси относно актуалната политическа обстановка и отчетоха, че на изминалите избори са постигнали най-убедителната си победа на евровот – 41% от гласовете при огромна преднина спрямо останалите партии и коалиции. 

Търсене в блога