16 юли 2014

Среща с членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ в община Провадия


Управляващите залагат опасни капани в сферата на образованието за следващото правителство. Това алармира на  народният представител Красимира Анастасова. Дискусията се състоя по инициатива на местния общински ръководител д-р Светослав Неделчев. На срещата присъстваха народният представител и административен секретар на ПП ГЕРБ-Варна Павел Христов и депутатите Пламен Манушев и Николай Апостолов.
"Министърът на образованието Анелия Клисарова, работодателските организации и синдикатите от системата на образованието подписаха Колективен трудов договор, според който се увеличават заплатите на учителите. Но за това трябва да има резерви в бюджета. Още миналата година ГЕРБ настояваше за увеличение на единния разходен стандарт, но това не се случи. Сега няма актуализация на бюджета, а управляващите предлагат той да бъде увеличен. Тези капани, които залагат, ще създадат огромни проблеми на следващото правителство", предупреди Красимира Анастасова.
Народният представител Павел Христов изрази увереност, че през следващите две седмици правителството трябва да подаде оставка, а ГЕРБ да излезе като категоричен победител на предстоящите избори, за да поправи катастрофалните поражения, нанесени през последната година. Към това становище се присъединаха Николай Апостолов и Пламен Манушев.

Търсене в блога