24 май 2016

Народните представители от ПП ГЕРБ-Варна участваха в празничното шествие по повод 24 май

Павел Христов ГЕРБ
Варненските народни представители от ПП ГЕРБ Пламен Манушев, Павел Христов, Руслан Тошев и Нели Петрова се включиха в празничното шествие, с което морската столица отбеляза 24-ти май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. Тържествата започнаха с молебен в Катедралния храм „Св. Успение Богородично“.
Под звуците на националния химн българският флаг бе издигнат на пл. „Св. Св. Кирил и Методий“, откъдето започна шествието с представители на общински и частни детски градини, на училища, университети, културни и научни институции. В празничното дефиле, организирано от дирекциите „Образование и младежки дейности“ и „Култура и духовно развитие“ към община Варна, участваха над 10 000 души. Те преминаха по бул. „Мария Луиза“ под звуците на „Върви, народе възродени“.
„Неслучайно Светите братя Кирил и Методий са провъзгласени за покровители на Европа. Тяхното дело е символ на нашето национално обединение. Изразявайки днес почит към него, ние изказваме уважение към своя роден език, към книжовността, културата, към българското слово и писменост! Нека се гордеем, че сме българи!”, пожела кметът  на Варна Иван Портних в традиционното си празнично обръщение.  Той честити празника на учителите и учениците, на хората на духа и словото, на всички българи, както и на сънародниците ни, които посрещат 24-ти май извън пределите на родината! Поздравление отправи и Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.
Сред официалните лица на празника бяха и областният управител Стоян Пасев, председателят на ОбС Тодор Балабанов и общински съветници от групата на ГЕРБ в местния парламент, районните кметове, представители на редица институции.
Доброволци и членове на неправителствени организации пуснаха десетки балони, които понесоха във въздуха буквите и логото на престижната титла „Варна – Европейска младежка столица“.
Павел Христов ГЕРБ

Павел Христов ГЕРБ

Търсене в блога