12 юли 2016

Павел Христов: Кметът на Долни чифлик Красимира Анастосова даде ход на градивните процеси в общината

В качеството си на кмет на Долни чифлик Красимира Анастасова даде ход много положителни промени и въпреки че е едва в началото на мандата си, тя показва, че е двигател на градивните процеси, необходими на общината. Това заяви народният представител и административен секретар на ГЕРБ-Варна Павел Христов на среща с жители на Долни чифлик. В рамките на дискусията с тях Красимира Анастасова на свой ред набеляза проектите, по които администрацията работи в момента.
„Очакваме резултатите от обществената поръчка за първия етап от проекта за изграждане на канализация в Долни чифлик. За тази инвестиция са предвидени 1,5 млн. лв., а целият проект за канализацията е на стойност 4,5 млв. лв.”, информира кметът на общината. Тя посочи още, че през август предстои да се отвори процедура по Приоритетна ос 2 на Оперативна програма „Околна среда”, чрез която в община Долни чифлик ще може да се изгради компостираща и сепарираща инсталация. „При предходния мандат са пропуснати много възможности от страна на общинската администрация. Целта ни е с ресурса за европейските програми, по които можем да кандидатстваме, да намалим разходите за депониране на отпадъци. По този начин няма да допуснем да се увеличи данъчната тежест за жителите на общината”, аргументира се Анастасова.
Тя обяви, че предстои да започне санирането на два жилищни блока в Долни чифлик. Очаква се ремонтните дейности да завършат през есента. За други шест сгради документалната процедура вече е в ход. „Когато приключи обновяването по програмата за многофамилни жилища, общината ще облагороди за своя сметка междублоковите пространства. В близките месеци пък предстои да изградим и площадка за стрийт фитнес”, допълни Красимира Анастасова. По предложение на кмета на Долни чифлик и с решение на Общинския съвет ще бъде довършен параклиса в село Бърдарево.
„Наред с мащабните проекти обаче, полагаме усилия и с малки, но полезни стъпки да създадем по-добра среда за живот в общината. На гарата в с. Нова Шипка например напривихме нова спирка. Досега хората там нямаше къде да се подслонят. Вече приключи и чаканият с години ремонт на ул. „Иглика” в Долни чифлик, за който получихме помощта и на местните жители. Организирахме почистване край трасетата от четвъртокласната пътна мрежа. Предстои да започне разширяване на детската площадка в Ново Оряхово”, отчете Красимира Анастасова.
Богатата културна програма, реализирана по инициатива на общината, също е важен признак за новия облик, който постепенно придобива Долни чифлик, отбеляза Павел Христов. „За постигането на резултати, които носят реални ползи за хората, е от съществено значение местната и централната власт да споделят обща визия за развитие”, подчерта още той.
Във фокуса на разговора с жителите на Долни чифлик, в който се включиха и общинските съветници от ГЕРБ, бяха и предстоящите президентски избори. „За ГЕРБ е важно да затвърди постигнатото с резултати, близки до тези от последните местни избори”, категоричен бе административният секретар на ГЕРБ-Варна. Той изтъкна, че партията ще заложи на успешни кандидати с добре развит обществен профил. „Това безспорно е проблем за останалите политически формации, които все още нямат визия за кандидатите, които да представят”, допълни Христов. По думите му опонентите на ГЕРБ, които не залагат на принципи и политики, насочват своите сили към фабрикуването на черен PR и доноси. „За организацията на ГЕРБ обаче е важно да сме мобилизирани за провеждането на позитивна и отговорна кампания. За нас тя не е игра на инат, а възможност ГЕРБ да затвърди монолитността си и чрез своята кандидат-президентска двойка отново да покаже, че е гарант на стабилност и генератор на политики за развитие”, заключи Павел Христов.

Търсене в блога