08 май 2013

ГЕРБ набляга на повече спортни програми за хората с увреждания

Предвиждаме да наблегнем повече на спортно-социалните програми за хората с увреждания.
Искаме да стимулираме и децата да спортуват чрез развиване на връзката между професионалния и масовия спорт.
Това каза по време на среща във Варна с Обединени спортни клубове „Черно море" Лиляна Павлова, водач на листата на ГЕРБ Варна.
На срещата бяха и кандидатите за народни представители Иван Портних, Павел Христов, олимпийският шампион Ивайло Маринов, Симеон Варчев, заслужилият треньор Тодор Тодоров, Николай Апостолов, Калин Калевски и Пейчо Бюлбюлев.

Павлова разясни, че с европейско финансиране по програма „Джесика" може да се изгражда спортната инфраструктура - стадиони, клубове и комплекси. Това означава много голяма активност от професионалния спорт. Потенциалът за развитие на варненския регион е огромен. Вярвам, че всички мерки, които сме заложили, включително и за спорта, ще доведат до това, добави тя.
Правителството на ГЕРБ винаги е имало позитивно и конструктивно отношение към развитието на спорта. Със съдействието на Бойко Борисов в качеството му на премиер тогава, бе осигурено спонсорство за баскетболния отбор „Черно море", предоставени бяха тренировъчни зали, оборудвана бе залата за гимнастика и т.н. Поехме ангажимент Юнашкият салон да бъде реновиран и там да има музей на спортната слава. Поехме ангажимент за оборудването на стадион „Младост", изгражда се и Алея на спортната слава, каза Иван Портних.
Павел Христов потвърди намеренията на ГЕРБ да инвестира в спортната инфраструктура - изграждане на спортни зали и съоръжения, отваряне на големи зали и такива за професионални тренировки. "Наш приоритет е и развитието на масовия спорт, както и възможности за включване на хората с увреждания".
Участниците в дискусията поискаха данъчни облекчения за спорта. В тази връзка Павлова се ангажира да бъде направен прецизен анализ за възможностите да се случи това.
Поставен бе и въпросът за изграждане на многофункционална спортна зала на територията на Спортното училище „Г. Бенковски", каквато има в Националната спортна академия в София.

Търсене в блога