08 май 2013

Павлова: Ще работим за по-добра връзка между държава, община и читалища

„Ще работим за по-добра връзка между държава, община и читалища", това каза Лиляна Павлова, водач на листата с кандидатите за народни представители от ГЕРБ Варна при срещата си с читалищните дейци в морския град.
Поставените въпроси от участниците в дискусията потвърдиха необходимостта от промени в Закона за народните читалища. Според тях, разпределението на държавната субсидия за българските читалища, по принципа на бройка за дейност, затруднява издръжката на тези, които разполагат с голяма материална база и развиват разнообразна дейност.
Лиляна Павлова изрично подчерта, че след 2014 г. средствата за ремонт за читалищата ще стават единствено по проекта „Внедряване на мерки за енергийна ефективност", а затова трябва съответното читалище да попадне в зоната за въздействие съобразно Интегрирания план за градско развитие.
В разговора с читалищните дейци се включиха и кандидатите за народни представители от ГЕРБ Варна Павел Христов, Николай Апостолов, Даниела Панайотова, Благой Иванов, Валери Колев, Калин Калевски. Инициатор на срещата бе кандидат -депутатът Юлиян Станев.

Търсене в блога