28 януари 2014

Павел Христов: С новия Изборен кодекс управляващите се опитват да си осигурят служебна победа

Павел Христов ГЕРБ
„С новия Изборен кодекс управляващите въвеждат механизъм за контрол на избирателите и пореден номер на бюлетините, елиминират държавния глава от изборния процес, тъй като ЦИК ще се избира от Народното събрание, а не с указ на президента”. Това коментира на среща с жители на район „Аспарухово” народният представител Павел Христов, който е и административен секретар на ПП ГЕРБ-Варна. Той определи Изборния кодекс, предложен и приет на първо четене от тройната коалиция, като абсолютен парадокс. „Така управляващите се опитват да си осигурят служебна победа, но това не бива да ни притеснява, защото ние вече сме ги побеждавали на избори с техен кодекс и като опозиция, без да сме парламентарно представени”, изтъкна Христов пред симпатизантите на ГЕРБ. На въпросите им ще бъде ли въведено задължително гласуване, той обясни, че „управляващите не го искат, тъй като ясно съзнават, че са загубили симпатиите на обществото и твърдият електорат не може да им донесе победа при висока активност”.
     На срещата, на която домакин бе ръководителят на структурата на ПП ГЕРБ в район „Аспарухово” Иван Луков, бяха обсъдени още актуалната политическа ситуация и законодателните инициативи в Народното събрание. Поставени бяха още въпроси за пенсионната реформа, както и за необходимостта от физкултурен салон в училище „Христо Ботев”.
     Павел Христов бе категоричен, че на местно и национално равнище ГЕРБ има много подготвени кадри, които могат да се борят с аргументи, с предложения и политики. „Опитът ни учи постоянно, но ГЕРБ има експертен потенциал, който да развива успешно партийната платформа”, отчете варненският депутат. Дискусията в „Аспарухово” бе част от поредицата срещи на народните представители от ПП ГЕРБ-Варна с жители на отделните райони в морския град.

Търсене в блога