28 януари 2014

На среща с депутати от ПП ГЕРБ-Варна жители на Ветрино поискаха оставката на правителството

Само оставката на настоящото правителство може да гарантира реална промяна в модела на държавно управление, който бе наложен от новата тройна коалиция. Около тази позиция се обединиха жители на Ветрино, след като през упочивните дни обсъдиха впечатленията си за актуалната политическа ситуация в страната с варненските народни представители от ПП ГЕРБ Красимира Анастасова, Николай Апостолов и Павел Христов, който е и административен секретар на областната партийна структура. Домакини на срещата, на която бе гост и областният координатор на ПП ГЕРБ-Варна Иван Портних, бяха общинският ръководител на партията Никола Стефанов и кметът на Ветрино Димитър Димитров.
     „Лъжите, които управляващите сипят по адрес на ГЕРБ, са най-голямото доказателство, че виждат в партията изключително силен противник”, заявиха жители на Ветрино и настояха да се въведе задължително гласуване. На въпросите им за новия Изборен кодекс Павел Христов отговори, че 7 месеца и половина след сформирането на парламента на практика са предложени механизми за тотален контрол над избирателите и номериране на бюлетините. „Държавният глава се елиминира напълно от изборния процес. Възможността за задължително гласуване се отхвърля, не се предвижда мажоритарен елемент на вота, нито пък изчистване на „мъртвите души” от избирателните списъци”, обясни Павел Христов и допълни, че предложенията на ГЕРБ са били порязани.
     Народният представител Красимира Анастасова информира, че законопроектът за предучилищното и училищното образование се отхвърля, само защото е внесен от ГЕРБ, а управляващите все още не са предложили алтернативен законопроект. Реален напредък няма и по приемането на закона за професионалното образование, допълни Анастастасова. Образованието, здравеопазването и мерките за ограничаване на безработицата бяха изтъкнати като приоритети, към които депутатите от ПП ГЕРБ ще насочат законодателните си инициативи през новия политически сезон.
     „Вместо да създават нови работни места, управляващите произвеждат безработица. От 12% при правителството на Бойко Борисов, сега тя е около 14 на сто”, обяви народният представител Николай Апостолов. Той подчерта, че „от началото на управлението на новата тройна коалиция държавният дълг е набъбнал значително и се увеличава с 6 млрд. лв. – средства, които се насочват към фирми, близки до управляващите, без да гарантират икономически растеж”. Депутатите посочиха, че безпощадните изводи за настоящото управление са отразени и в новия евродоклад.
     Пред жителите на Ветрино народните представители от ПП ГЕРБ отчетоха още, че предложенията им за държавни инвестиции във Варненска област не са срещнали подкрепа при дебатите по републиканския бюджет.
     „Развитието на страната може да се гарантира само с добре приоритизирано управление и отворена врата за европейските средства”, обобщи Иван Портних и изтъкна необходимостта в навечeрието на евровота структурите на ГЕРБ да бъдат максимално консолидирани.

Търсене в блога