20 януари 2014

Народните представители от ПП ГЕРБ-Варна: Управляващите бойкотират законодателните ни инициативи

„Законодателните ни инициативи са обречени на неуспех, още щом бъдат внесени в Народното събрание. Управляващото мнозинство отказва да ги разглежда дори в ресорните комисии.” Това разясни пред жители на Аврен депутатът и административен секретар на ПП ГЕРБ-Варна Павел Христов. „Безспорен пример за бойкота на законопроектите ни е внесеният от ГЕРБ нов закон за предучилищното и училищното образование”, припомни народният представител Красимира Анастасова. Двамата с Павел Христов участваха в среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ в Аврен, организирана от кмета и общински партиен ръководител Емануил Манолов.
„Ние - варненските депутати от ГЕРБ сме добър екип. Единните ни действия ясно проличаха по време на дебатите по новия държавен бюджет. След анализ на приоритети в областта отправихме предложения за финансирането на проекти на обща стойност 90 млн лв. В пленарната зала заявихме не само отношение към проблемите на региона, но и експертни аргументи”, отчете Павел Христов.
В разговор с народните представители местните жители споделиха опасенията си, че очакванията за евроинвестиции през тази година няма да се оправдаят и разплащанията ще започнат най-вероятно чак към средата на 2015 г. В рамките на 2 години Аврен е усвоил чрез европейските програми близо 10 млн. лв. „С бюджет от 5 млн. лв. и без кредити и задължения през тази година общината предвижда изграждането на паркове в селата Близнаци и Приселци, инвестиции във ВиК мрежата и уличната инфраструктура, в читалища и социални кухни”, информира кметът Емануил Манолов.
Симпатизантите на ГЕРБ със задоволство отчетоха, че на последните избори активността в Аврен е достигнала 68%, а изборната победа на ГЕРБ е била още по-убедителна от преди. „Настоящите управляващите са като орел, рак и щука – те не могат да се разберат помежду си и не са произвели нищо конструктивно”, убедени са жителите на общината. Затова прогнозират, че при нов парламентарен вот ГЕРБ ще спечели категорично.
Павел Христов ГЕРБ

Търсене в блога