20 януари 2014

Павел Христов: В левицата тече процес на гниене

Павел Христов ГЕРБ
"Събитията около БСП през последните дни са резултат от процеса на гниене, който тече в левицата”. Това заяви пред жители на Девня народният представител и административен секретар на ПП ГЕРБ-Варна Павел Христов. „Управляващите приписват вина на ГЕРБ дори за създаването на проекта „АБВ”, явно защото се страхуват, че партията е много силна”, коментираха участници в срещата. Тя бе организирана от общинския ръководител на ПП ГЕРБ в Девня Васил Койчев.
Пред депутатите от ГЕРБ Павел Христов, Красимира Анастасова и Николай Апостолов зам.-кметът на общината Валентин Йорданов разясни последното развитие около проблема с опасните химикали в „Полимери”, заради които се наложи да бъде обявено частично бедствено положение. По думите на Йорданов до вторник трихлоретана трябва да бъде прехвърлен в безопасен резервоар, а в рамките на десетина дни собственикът на предприятието е задължен да продаде наличния дихлоретан. „Ако това не се направи, и тези количества ще трябва да бъдат обезопасени в надеждни резервоари”, уточни Йорданов. Той информира, че опасни вещества са открити и в лабораторията на завода, за които също е необходимо да се предприемат спешни мерки. „Подобен тип мероприятия със сигурност не са задължение на общината, но не получихме съдействието на държавата, а това бе единственият начин да гарантираме безопасността на населението”, категоричен бе зам.-кметът. Той поясни, че ако се наложи, бедственото положение, което към момента е до 9 февруари, може да се удължи с още месец.
„Покрай сагата с „Полимери” вече всеки от нас е химик”, заключиха жителите на Девня. Пред народните представители от ПП ГЕРБ те изразиха тревогата си заради информация в медиите, че настоящото правителство възнамерява да замрази детските и майчинските. „Ние живеем за децата си, а някои – от децата си. Не е справедливо държавата да ни лишава”, роптаят гражданите. Те изразиха възмущението си и по повод поведението на депутатите от „Атака”. „На фона на абсурдите в държавата и в поведението на някои политици от новата тройна коалиция, единствената алтернатива, която може да гарантира нормализиране на ситуацията, са предсрочните парламентарни избори, убедени са жителите на Девня. Заедно с тях народните представители от ГЕРБ коментираха още законодателните си инициативи, застрашените евроинвестиции, както и боксуващите приоритетни проекти на общините. 
Павел Христов ГЕРБ

Търсене в блога