02 ноември 2016

Павел Христов в Суворово: Цецка Цачева е кандидатът за президент с най-солиден държавнически опит

Сред кандидатите за президент Цецка Цачева има най-солиден държавнически опит и най-добре познава законите на страната. Това коментира на среща с жители на община Суворово народният представител и административен секретар  на ПП ГЕРБ – Варна Павел Христов.
„С вота си на 6-и ноември ще определим хората, които ще градят облика на България през следващите 5 години. Това е важен избор, към който трябва да подходим отговорно. Убеден съм, че Цецка Цачева и Пламен Манушев са най-подготвените кандидати за президентската институция”, категоричен бе Христов. Той призова жителите на Суворово да подкрепят с вота си стабилността в държавата и нейната евроатлантическа ориентация. „Това е решителна стъпка, за да продължи развитието на страната ни. В 21 век България е длъжна да излъчва сигнали за мир и стабилност. Всеки грешен курс ни тласка към експериментите, които помним от преди около две години”, припомни варненският депутат.
Той изтъкна, че чрез вицеадмирал Пламен Манушев, който е свързал живота и кариерата си с морската столица, Варна за първи път има реална възможност да излъчи свой достоен представител в президентската институция. „В лицето на Цецка Цачева България ще има първата жена президент. Тя доказа като председател на Народното събрание, че може да води диалог и балансирайки измежду 40 политически партии, да търси консенсусно решение на всеки проблем”, допълни Павел Христов.
Присъстващите подкрепиха кандидатпрезидентската двойка Цецка Цачева и Пламен Манушев, като отчетоха, че претендетните на другите партии водят кампания не с конструктивни идеи, а с агресивни послания срещу ГЕРБ и спекулират с правомощията на президентската институция,  вменявайки й нереални социални функции.
В рамките на срещата, инициирана от ръководителя на ГЕРБ-Суворово Данаил Йорданов, бяха повдигнати и въпроси, свързани с развитието на общината. Жители на с. Левски се оплакаха, че населеното място е занемарено, улиците са обрасли с трева и пътят до гробището е трудно достъпен. В с. Николаевка има потенциал за развитие като туристически обект, но не се работи в тази посока, коментираха още хората.
„Общинските съветници от ГЕРБ подкрепят градивните предложения за Суворово, независимо от политическите различия, които имаме с опонентите. За нас е важно проблемите на хората да намират своето трайно решение, да се работи с цялостна визия, а не на парче”, заяви Данаил Йорданов и информира, че преди да се гласува инвестиционната програма на общината за следващата година, местните депутати ще я обсъдят с жителите на всяко населено място. „Ще организираме срещи с хората и заедно с тях ще очертаем приоритетите за 2017 г., които местните депутати от ГЕРБ ще защитават”, обясни Йорданов, който е председател на Общинския съвет в Суворово.
„Партия ГЕРБ е доказала, че не дели общините „на наши и ваши”. Суворово получава подкрепа от държавата, но за да се постигне чувствителна промяна, има нужда от нов управленски подход и ускорени темпове на работа. Ситуацията в общината е идентична с тази, в която бе и Долни чифлик. След встъпването в длъжност на Красимира Анастасова обаче в Долни чифлик се предприеха решителни стъпки за обновяване и те вече дават резултат”,  коментира Павел Христов.

Търсене в блога