01 ноември 2013

ГЕРБ-Варна се включи в честването на Деня на народните будители

Павел Христов ГЕРБ
Народните представители и общинските съветници от ПП ГЕРБ-Варна се включиха в официалното честване на Деня на народните будители. Свещеници от Варненската и Великопреславска Света Митрополия отслужиха тържествен молебен пред паметника на Паисий Хилендарски на Алеята на възрожденците в Морската градина.
С военен ритуал тържествено бяха положени венци от кмета Иван Портних, председателя на Общинския съвет Иван Луков и от Военноморските сили на България. Венец бе поднесен и от името на народните представители от ГЕРБ-Варна. Да изрази своята почит към будителите на церемонията лично присъства депутатът Павел Христов.
Павел Христов ГЕРБ
Сред гостите на тържеството във Варна бяха и почетните консули на Руската Федерация, Украйна, Германия и Франция. Цветя и венци бяха поднесени още от Асоциацията на българите в чужбина, от Медицинския университет и Техническия университет. На церемонията присъстваха и много граждани.
Част от тържествата по случай Деня на народните будители, бе и празникът на читалище „П. Р. Славейков 1928” във варненския район „Владислав Варненчик”. В навечерието на 1 ноември то отбеляза 85-ата си годишнина. От името на местния парламент поздрав поднесе Марица Гърдева, общински съветник от ПП ГЕРБ. В приветствието си пред гостите на тържеството тя изтъкна, че читалището е призвано да съхранява българщината, а неговите самодейни състави имат важна роля за развитието на българската култура в райони като „Владиславово”, където живеят и много хора от ромския етнос. Днес активната работа на варненските читалища има огромно значение и за кандидатурата на града за европейска столица на културата, увери Марица Гърдева

Търсене в блога